Fotothema van de maand: licht en schaduw

| Nieuws
Fotothema van de maand: licht en schaduw

Licht én schaduw zijn heel belangrijk in de natuur. De ene plant houdt ervan om in de volle zon te staan, terwijl de andere liever wat beschutting heeft. En ook dieren worden beïnvloed door licht en schaduw; zo zitten vogels soms met gespreide vleugels in de hete zon om mijten en ander ongedierte te verjagen. Het fotothema van deze maand is daarom licht en schaduw. Je kunt je foto's insturen tot en met vrijdag 4 maart.

 

Iedere vier weken is er een ander thema voor de nibifoto waarvoor je je mooiste foto’s in kunt sturen naar keessen@nibi.nl of via onze social media. De mooiste inzending wint een plaats in Bionieuws, ontvangt die editie ook thuis én krijgt de ‘basisgids strandvondsten’ van Rykel de Bruyne en Adriaan Gmelig Meyling.

 

Winnaar van het afgelopen thema (hartje winter):

Ryka van @picturesby_rt schoot dit prachtige plaatje tijdens een ochtendwandeling. Hoofdonderwerp was het kroos Azolla filiculoides. In de herfst kleurt het van groen naar roodroze en bij een zachte winter blijft het liggen, klaar om op de foto gezet te worden. Dit grote kroosvaren is echter niet alleen mooi, maar ook een exoot en kan door zijn snelle vermeerdering andere planten en dieren verstikken door zuurstofgebrek in het water.