Studiespecial Biologie

Bestelformulier pdf Studiespecial Biologie editie 2023 onderaan de pagina 

De nieuwe Studiespecial Biologie havo/vwo is 10 november 2023 verschenen en was meteen beschikbaar voor biologiedocenten op de NIBI-onderwijsconferentie Weerstand in Egmond aan Zee. Bestel nu de pdf van de studiespecial voor je havo en/of vwo-leerlingen! Deze manier van studievoorlichting voor havo- en vwo-leerlingen uit de bovenbouw blijkt de laatste jaren een groot succes. De totale oplage van de studiespecial is 19.000 exemplaren. Zolang de voorraad strekte was het voor biologiedocenten en decanen mogelijk om de papieren exemplaren van de editie 2023 van de studiespecial gratis te bestellen. Inmiddels zijn alle 19.000 exemplaren verspreid en is het mogelijk om de pdf van de Studiespecial Biologie te bestellen (via onderstaand formulier). Ook hogescholen, universiteiten en bedrijven die deze studiespecial aanbieden en meegewerkt hebben aan de studiespecial kregen hun bestelde exemplaren gratis toegestuurd.

De Studiespecial Biologie bevat informatie over bio-gerelateerde opleidingen op hogescholen en universiteiten. Naast de opleidingsinformatie vertellen studenten over hun ervaringen bij de opleidingen en krijgen de leerlingen via alumni die aan het woord komen en via profielen van bedrijven een overzicht van banen die liggen te wachten voor wie doorgaat in de biologie.

Een weloverwogen keuze van havo- en vwo-leerlingen resulteert in meer studieplezier en -succes. Niemand anders kan deze keuze beter ondersteunen dan de docent biologie.  De verspreiding van de Studiespecial Biologie havo/vwo onder de leerlingen vindt daarom weer plaats via geïnteresseerde biologiedocenten in Nederland. Bestel nu snel de pdf voor al je leerlingen in havo 4 en 5 en vwo 5 en 6. 

De studiespecial verschijnt jaarlijks in november wat mogelijkheden biedt voor een goede oriëntatie. Er komen namelijk steeds meer fixus opleidingen waarvoor adspirant studenten zich voor 15 januari moeten aanmelden. Daarnaast vindt de jaarlijkse NIBI onderwijsconferentie plaats in november. De verschijningsdatum in november zorgt ervoor dat we de Studiespecial Biologie meteen onder de aandacht kunnen brengen van ruim 700 biologiedocenten die onze conferentie bezoeken, wat de verspreiding ten goede komt. Het NIBI zet biologie op de kaart, samen met de biologiedocenten! Bestel nu de pdf van de editie 2023 via onderstaand formulier!

 


  • Studiespecial Biologie havo/vwo 2023

  • Studiespecial Biologie havo/vwo 2022

  • Studiespecial Biologie najaar 2021

  • Studiespecial Biologie 2021

  • Studiespecial Biologie 2020