Studiespecial Biologie

Bestelformulier onderaan de pagina - nu ook als pdf-bestand beschikbaar

De nieuwe Studiespecial Biologie havo/vwo is 17 januari 2020 verschenen en was meteen beschikbaar voor biologiedocenten op de NIBI onderwijsconferentie Zee Kust Klas in Egmond aan Zee. Deze manier van studievoorlichting voor havo- en vwo-leerlingen blijkt een groot succes. Normaal gesproken stellen we de pdf van de Studiespecial Biologie pas beschikbaar als de papieren exemplaren op zijn. Omdat het vanwege de maatregelen rond het coronavirus nu niet mogelijk is om papieren exemplaren op te sturen (NIBI-mederwerkers werken thuis) en leerlingen in deze situatie online onderwijs krijgen is het vanaf 23 maart 2020 ook mogelijk om de pdf van de studiespecial te bestellen voor je leerlingen. Op 20 januari waren er nog slechts 4000 exemplaren over van de totale oplage van 22.000. Zolang de voorraad strekt is het voor biologiedocenten en decanen mogelijk om, naast het pdf-bestand, papieren exemplaren van de editie 2020 van de studiespecial gratis te bestellen. Ook hogescholen, universiteiten en bedrijven die meegewerkt hebben aan de studiespecial krijgen hun bestelde exemplaren gratis toegestuurd.

De Studiespecial Biologie bevat informatie over bio-gerelateerde opleidingen op hogescholen en universiteiten. Naast de opleidingsinformatie vertellen studenten over hun ervaringen bij de opleidingen en krijgen de leerlingen via alumni die aan het woord komen en via profielen van bedrijven een overzicht van banen die liggen te wachten voor wie doorgaat in de biologie.

 

Een weloverwogen keuze van havo- en vwo-leerlingen resulteert in meer studieplezier en -succes. Niemand anders kan deze keuze beter ondersteunen dan de docent biologie.  De verspreiding van de Studiespecial Biologie havo/vwo onder de leerlingen vindt daarom weer plaats via geïnteresseerde biologiedocenten in Nederland. Bestel de pdf en/of papieren exemplaren van de editie 2020 via onderstaand formulier. Papieren exemplaren worden toegestuurd zodra dat weer mogelijk is.

 


  • Studiespecial Biologie 2020

  • Studiespecial Biologie 2019

  • Studiespecial Biologie 2018