NIBI en KNCV reikten hbo-posterprijzen uit

| Nieuws
NIBI en KNCV reikten hbo-posterprijzen uit

Het NIBI reikte in maart 2019 samen met de KNCV drie posterprijzen uit aan bachelorstudenten die een chemische of Life Sciences opleiding volgen aan een hogeschool in Nederland. De hbo-posterwedstrijd vond in Utrecht plaats op donderdag 21 maart tijdens de DAS-conferentie. 

Wel 23 hbo-studenten gingen de uitdaging aan. Aan de hand van een poster presenteerden zij waar ze mee bezig zijn in het lab. Voor de Applied Science Awards maakten deze deelnemers kans op één van de drie juryprijzen en een publieksprijs. De jury bestond uit Leen van den Oever (NIBI), Liesbeth Hovestad-Bijl (PamGene), Ruud Koene (LOMO Chemical Management Consultancy), Geraldine Schnelting (NHL Stenden Hogeschool, winnaar Publieksprijs 2018) en Fons Janssen (Jong KNCV).

De eerste, tweede en derde prijs werden namens het NIBI uitgereikt door Steijn van Schie, eindredacteur van Bionieuws. De eerste prijs van 500 euro ging naar Anne Tuinstra, hij had een zeer duidelijke poster en kon daarbij het proces van sweet plastics helder uitleggen. Deze sweet plastics zijn gemaakt van fruitafval. De andere prijswinnaars waren Patrick Claus (2e prijs), Matthijs Boidin (3e prijs) en Sanne van Gils & Ruben Sturkenboom (Publieksprijs). 
Bekijk informatie over de DAS-Conferentie, met onder andere meer informatie over de winnaars en abstracts van alle posters.