Vol inspiratie

| Nieuws
Vol inspiratie

Vol inspiratie. Zo zou je de afgelopen NIBI-conferentie Biologie van het allerkleinste kunnen omschrijven. Vol was het zeker: met 650 biologiedocenten, lerarenopleiders, leraren-in-opleiding, vakdidactici en toa’s was het Lunterse congrescentrum tot aan de nok toe gevuld.
En met meer dan vijftig workshops en lezingen was het ook een vol programma. Zo soldeerden biologen een doe-het-zelf USB-microscoop in elkaar onder leiding van De Waag Society, en maakten deelnemers een virtuele reis door de cel met een 3D-bril en smartphone. 

In veel workshops werd moleculaire biologie zichtbaar en tastbaar gemaakt. Microbioloog Jasper Buikx sloot de avond af met een verhaal over de wondere wereld van microben en bacteriën en maakte telkens een link met het onderwijs. ‘Dit kun je ook heel makkelijk zelf in de klas doen’, over het vangen van een beerdiertje of het uitplaten van bacteriën die op je hand groeien. ‘Afwisselend, diepgang, creatief, maar ook ontspannen’, zo vatte een deelnemer de conferentie samen in de evaluatie.

Je kunt de foto's bekijken op onze Facebookpagina.
Meer nalezen en downloaden kan hier