Lang Leve de Liefde Toolkit L.O.V.E. Online

De Toolkit ondersteunt scholen in het geven van lessen, het vormen van beleid rondom sexting en online veiligheid, het handelen bij incidenten en het informeren van ouders. De Toolkit is een aanvullende module bij Lang Leve de Liefde onderbouw.

De lesmodule bestaat uit twee lessen waarin leerlingen worden begeleid om op positieve en veilige wijze om te gaan met online relaties en sexting en om grooming te voorkomen.

 

Klik hier om het leerlingenmagazine te bekijken.

 

Lesmateriaal


De toolkit L.O.V.E. Online bestaat uit:

-          Leerlingenmagazine- Bevat twee lessen: #Online: wat doe jij? en #Online: hou het veilig!

-          Docentenhandleiding- Bevat achtergrondinformatie over sexting, grooming en sociale media, een introductie van het stappenplan sexitng, en de uitwerking van de lessen. Klik hier om de handleiding te downloaden.

-          Twee films- Bij elke les hoort een film waarin jongeren vertellen over hun ervaringen met sociale media.

-          Stappenplan sexting- Gaan er op school seksueel getinte beelden van een leerling rond? Het Stappenplan Sexting geeft informatie en praktische handvatten om te kunnen handelen bij dergelijke situaties. Kijk op www.stappenplansexting.nl

-          Ouderfolder ‘Praten met je kind over sexting en grooming’- Informatie voor ouders over sexting, grooming en social media, tips voor het praten met hun kind over deze onderwerpen en verwijzingen naar handige websites. Klik hier om de ouderfolder te downloaden.

 

Voor meer informatie over de toolkit L.O.V.E. Online, de films en het downloaden van het ondersteunende materiaal gaat u naar: https://langlevedeliefde.nl/docenten/voortgezet-onderwijs/extra-modules/toolkit-love-online

 

Als u vragen of opmerkingen heeft over het lesmateriaal, kunt u een mail sturen naar: info@langlevedeliefde.nl.