Leren over vaccineren

Bestel voor 15 september GRATIS leerlingboekjes onderbouw
Eind september doen we een herdruk van de leerlingboekjes voor de onderbouw. Let op! Er is een vmbo versie en een havo/vwo versie. 

  • Bestel de boekjes hier

Leren over vaccineren - onderbouw
Infectieziekten en vaccinaties staan volop in de belangstelling. De komende tijd krijgen jongeren vanaf 14 jaar een oproep zich te laten vaccineren tegen de meningokokkenbacterie, typen A, C, W en Y. Ook de HPV-vaccinatie wordt weer aangeboden aan meiden van 12-13 jaar. Een mooie aanleiding voor scholieren om zich te verdiepen in vaccins en hun werking. Om scholen te ondersteunen ontwikkelt het NIBI in samenwerking met docenten biologie een onderwijsprogramma dat nu af is. De leerlinghandleiding bestaat uit 7 opdrachten.


Doe ook mee met de wedstrijd
Scholen die mee willen doen aan de wedstrijd moeten het volgende doen:
1. Laat leerlingen een voorlichtingsproduct maken waarmee ze iemand anders - zoals hun eigen ouders - voorlichten over wat een vaccin is en hoe dit beschermt tegen infectieziekten uit het Rijksvaccinatieprogramma. 
2. Laat de klas de het beste voorlichtingsproduct selecteren.
3. Stuur het voorlichtingsproduct in via Wetransfer naar Tycho Malmberg (malmberg@nibi.nl).
4. De beste inzendingen krijgen een plek op de site in een soort Hall of Fame en maken kans op een leuke prijs. We zitten te denken aan een bioscoopbon per leerling. 

Tip: organiseer een voorlichtingsbijeenkomst waarin leerlingen hun ouders voorlichten met hun eigen voorlichtingsmateriaal. Doe dit op een middag of tijdens een ouderavond die sowieso gepland stond.

Meer informatie over vaccineren en het Rijksvaccinatieprogramma is te vinden op: www.rijksvaccinatieprogramma.nl