vmbo 2021

Inschrijving NIBI-conferentie voor vmbo Met biologie red je de wereld! start maandag 29 maart 2021
De zevende NIBI-conferentie voor vmbo en onderbouw havo en vwo vindt plaats op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei en heeft als thema Met biologie red je de wereld! Schrijf alvast maandag 29 maart 16:00 uur in je agenda want dan start de online inschrijving. Had je je al opgegeven in 2020 dan vragen we of je je inschrijving wil houden voor 2021. Je krijgt vanzelf bericht.
In 2050 zijn we met 10 miljard mensen! En we willen allemaal eten en in goede gezondheid leven, liefst in harmonie met de natuur. Zonder biologie lukt dat niet. Klimaatcrisis, biodiversiteitscrisis, zeespiegelstijging. Uitdagingen voldoende. De natuur biedt oplossingen. Zo hebben we minder hoge dijken nodig als we Zeeland en de Wadden duurzaam beschermen door kwelders en schorren voor de dijken te leggen. En hoe houd je die 10 miljard hoofden en lijven gezond? Neem de pubers in de klas. Met kromme nek aan hun schermpje geplakt waardoor ze in de pauze soms vergeten te eten. Hoe breng je die biologische kennis zo over dat het tussen de oren van je leerlingen blijft hangen? Met al die uitdagingen, groot en klein, gaan we aan de slag in de meer dan veertig praktische (buiten)workshops.
De ochtendlezing wordt verzorgt door Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid.

  • Datum: Vrijdag 28 en zaterdag 29 mei 2021
  • Locatie: Congrescentrum De Werelt in Lunteren
  • Inschrijving: ga direct naar het inschrijfformulier
  • Kosten: €395 euro (vrijdag en zaterdag, incl overnachting), €250 (alleen de vrijdag), €150 (alleen de zaterdag). Alleen op de kamer is €50 toeslag.
  • Download de programmakrant NB! Dit is nog het oude programma, het nieuwe zal nagenoeg hetzelfde zijn. Het definitieve programma komt in het 2021 online.

Mail Tycho Malmberg (malmberg@nibi.nl) voor vragen.

 


  • Voorkant van de programmakrant 7e vmbo- en onderbouweditie

  • Ook deze conferentie hebben we duurzame Green Bag Lady tassen