Aafke Kok

Aafke Kok - Eindredacteur Bionieuws

Waar de meeste kleine kinderen een beroep als brandweerman, piloot of dolfijnentrainer ambiëren, wilde ik als achtjarig meisje ‘deskundige’ worden, een term die ik leerde van de ondertitel bij slimme mensen op het Jeugdjournaal.

 

‘Iets van die vroege beroepswens kan ik gelukkig wel waarmaken als wetenschapsjournalist’


Het Jeugdjournaal heb ik vooralsnog niet gehaald, maar iets van die vroege beroepswens kan ik gelukkig wel waarmaken als wetenschapsjournalist: kennis over wetenschap delen met een breed publiek. En dan natuurlijk het liefst over het mooiste vakgebied van allemaal: de biologie.

 

De psychologisch georienteerde colleges in mijn studie Psychobiologie aan de Universiteit van Amsterdam vielen nogal tegen – wellicht was gewoon biologie toch een betere studiekeuze geweest. Gelukkig kan ik me bij Bionieuws alsnog verdiepen in de hele breedte van de biologie.

 

Wat dat betreft viel ik met mijn neus in de boter bij het feest ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het Vakblad voor biologen, voorganger van Bionieuws. Nog maar net begonnen bij Bionieuws en ik mocht me direct storten op de presentatie van een quiz die in geluiden-, kennis-, afbeeldingen- en videorondes allerhande merkwaardige en fascinerende biologische onderwerpen behandelde. Beslist een goed feest, zowel in voorbereiding als in uitvoering.

 

Contact opnemen met Aafke Kok? Mail naar kok@bionieuws.nl

 

Aafke Kok
Eindredacteur Bionieuws
kok@bionieuws.nl