Loes Hooijboer - Bestuurslid

Mijn voorliefde voor het MBO begon toen ik zelf in havo3 zat. Ik kwam elke week thuis met huiswerk en mijn broer, die op het MBO zat kwam elke week met een zelf gemaakt werkstuk thuis. De keuze was gauw gemaakt en op mijn 15e maakte ik de overstap van het VO naar het MLO, de middelbare laboratorium opleiding in Beverwijk. Mijn vakkenpakket (Wi, Bio, Na, Sk, Ne en En) sloot prima aan en al snel had ik mijn draai gevonden op het MBO.

En dan ben je 19 en ben je afgestudeerd medisch analist. Voor werken vond ik me te jong dus een biologie-studie, dat leek me wel leuk. Dat het de lerarenopleiding werd was geen bewuste keuze. Ik vond biologie leuk en de opleiding zat in Amsterdam dus zo belande ik op de Efa (later eHvA). De praktijkonderzoeken waren geweldig, ik heb heel wat tijd doorgebracht in Artis. Na mijn studie ging ik werken op een VMBO (basis, kader en TL) school in Zaandam. Daar leerde ik de didactische kneepjes in het vak maar ik miste het laboratorium.

Sinds 2007 werk ik op het MLO in Beverwijk als docent Biologie tussen mijn oud-docenten die nu mijn collega’s zijn. Ik heb een mooie combinatie van mijn twee studies en voel me erg thuis in het beroepsonderwijs. Je ziet studenten groeien  in hun toekomstig vak. Het is mooi om zoveel uren praktijkles aan te mogen bieden. Naast docent coördineer ik ook de (buitenlandse) stages, zorg ik voor de kwaliteitsverbetering van ons onderwijs en voer ik onderwijsvernieuwingen door. Door dit takenpakket heb ik een groot netwerk en dat heeft zeker een meerwaarde voor het NIBI. Ik hou van kennis delen en samenwerken en hoop door mijn bestuursfunctie nog meer mensen met elkaar te kunnen verbinden en zal ik mijn MBO-hart laten kloppen.

 

Loes Hooijboer - Bestuurslid
Biologiedocent - mbo