Rianne van Duinen

Rianne van Duinen - Projectmedewerker conferenties en communicatie

Van jongs af aan was ik bezeten van de natuur. Als kind vond je me altijd buiten, omringd door natuur, terwijl ik duizend-en-een vragen stelde over alles wat ik zag. Vogeltjes redden en insecten verzamelen waren mijn dagelijkse bezigheden, hoewel mijn moeder niet altijd even blij was met mijn enthousiasme voor kriebelbeestjes.

 

Op de middelbare school verloor ik die passie helaas een beetje omdat ik me vastklampte aan het idee geneeskunde te studeren. In mijn laatste jaar bezocht ik een voorlichting over biologie en plotseling viel alles weer op zijn plek. Mijn verloren passie kwam als een bliksemslag terug! Ik koos ervoor om Biologie aan de Universiteit van Amsterdam te studeren, waar mijn fascinatie voor ecologie en evolutie groeide. In het laatste project van mijn master Biological Sciences nam ik een onverwachte afslag, in de richting van wetenschapscommunicatie aan de Vrije Universiteit. Om in plaats van zelf onderzoek doen juist te gaan vertellen over alles in de wetenschap!

 

‘Het NIBI is dé plek om de magie van biologie te verspreiden’


Na mijn studie ging ik aan de slag als programmamedewerker bij Stichting Onderwijs In. Hier ontdekte ik de liefde voor stichtingen, maar bleef de biologie altijd aan me trekken. Dus toen er in januari 2024 een positie vrijkwam bij het NIBI, aarzelde ik geen moment. Ik ben dol op het delen van biologische weetjes en zie graag de ogen van mensen oplichten van verwondering. En waar kan dat beter dan bij het NIBI, dé plek om de magie van de biologie te verspreiden? Als projectmedewerker trek ik samen met Maartje de kar bij de organisatie van alle onderwijsconferenties. Wil je verder iets weten over de communicatie van het NIBI? Van social media tot nieuwsbrief, dan bij mij ben je op het juiste adres.

 

Contact opnemen met Rianne van Duinen? Mail naar vanduinen@nibi.nl

Rianne van Duinen
Projectmedewerker conferenties en communicatie
vanduinen@nibi.nl