Bestel nu de Studiespecial Biologie 2021

| nieuws
Bestel nu de Studiespecial Biologie 2021

Veel leerlingen in de bovenbouw van havo en vwo zitten met de vraag: wat gaan we hierna doen? Het NIBI wil bij die keuze graag helpen. Dat doen we onder andere door het uitgeven van de Studiespecial Biologie. Je vindt deze nieuwe studievoorlichtingskrant voor leerlingen en hun ouders als bijlage bij de eerste Bionieuws in het nieuwe jaar.

Traditioneel vindt de verspreiding plaats via docenten biologie. Docenten kunnen als geen ander hun leerlingen die interesse hebben voor biologie een handje helpen bij de keuze. Willen ze iets praktisch, dan is het hbo een prima optie. Willen ze een diepe duik in de fundamentele biologie nemen, dan wordt het uiteraard de universiteit. De havo/vwo-editie die in januari 2021 verschijnt bevat 32 pagina’s informatie over bio-gerelateerde opleidingen op hogescholen en universiteiten. Ook vertellen studenten over hun ervaringen bij de opleidingen. In de studiespecial is er ook aandacht voor de arbeidsmarkt. Bedrijven presenteren zich in deze Studiespecial Biologie in een bedrijfsprofiel. De bedrijven laten zien hoe biologische kennis voor hen van toegevoegde waarde is. In de opleidingsprofielen vertellen alumni over de baan die ze hebben gevonden

Ben je ook biologiedocent of op een andere manier betrokken bij het informeren van scholieren over vervolgstudies? Bestel dan nu de gratis editie 2021 van de Studiespecial Biologie voor havo- en vwo-leerlingen. Als er in juni 2021 nog exemplaren over zijn dan liggen deze klaar voor de biologiedocenten op de NIBI-onderwijsconferentie Feit/Fictie die vanwege covid-19 verzet is van januari naar juni. Wacht niet te lang met bestellen van de Studiespecial Biologie, want op = op!