Bestel de Studiespecial en Leren over Vaccineren

| Nieuws
Bestel de Studiespecial en Leren over Vaccineren

Veel leerlingen in de bovenbouw van havo en vwo zitten met de vraag: wat gaan we hierna doen? Het NIBI wil bij die keuze graag helpen. Dat doen we onder andere door het uitgeven van de Studiespecial Biologie. Je kunt editie 2021 van deze studievoorlichtingskrant voor leerlingen en hun ouders hier onder bestellen en NIBI-leden vonden deze uitgave als bijlage bij de eerste Bionieuws van dit jaar.
Studiekeuze in deze tijden is niet gemakkelijk. Leerlingen kunnen nauwelijks naar echte open dagen, ze zijn gebonden aan het zoeken via internet en het inloggen op online open dagen van universiteiten. Juist nu is een overzicht van al het aanbod in de biologie van groot belang. De papieren exemplaren hebben allemaal hun weg al gevonden naar havo- en vwo-leerlingen, daarom is het nu mogelijk om de pdf van de Studiespecial Biologie editie 2021 te bestellen.
Traditioneel vindt de verspreiding plaats via docenten biologie. Docenten kunnen als geen ander hun leerlingen die interesse hebben voor biologie een handje helpen bij de keuze. Willen ze iets praktisch, dan is het hbo een prima optie. Willen ze een diepe duik in de fundamentele biologie nemen, dan wordt het uiteraard de universiteit. De studiespecial bevat 32 pagina’s informatie over bio-gerelateerde opleidingen op hogescholen en universiteiten. Ook vertellen studenten over hun ervaringen bij de opleidingen. In de studiespecial is er ook aandacht voor de arbeidsmarkt. Bedrijven presenteren zich in deze Studiespecial Biologie in een bedrijfsprofiel. De bedrijven laten zien hoe biologische kennis voor hen van toegevoegde waarde is. In de opleidingsprofielen vertellen alumni over de baan die ze hebben gevonden.
Ben je ook biologiedocent of op een andere manier betrokken bij het informeren van scholieren over vervolgstudies? Bestel nu snel de gratis pdf van de door de bio-gerelateerde opleidingen aangeboden editie 2021 van de Studiespecial Biologie voor al je leerlingen in havo 4 en 5 en vwo 5 en 6.

Leren over Vaccineren - Bestel nu

Na de editie voor de onderbouw is er nu ook een lessenreeks voor de bovenbouw. 
Vaccinatie staat nu erg in de belangstelling vanwege de coronapandemie. Hopelijk doen de covid-vaccins goed hun werk en lopen de besmettingen snel terug. Door al die coronavaccins vergeten we bijna dat er nog een boel andere belangrijke vaccins zijn zoals het meningokokkenvaccin of de HPV-prik. In deze lessen kom je leerlingen meer te weten over hoe een vaccin geproduceerd wordt en over bijwerkingen van vaccinaties. Ook gaan ze aan de slag met modelleren en welke maatregelen helpen bij flatten the curve. Na afloop van deze lessen bestaat je klas uit echte vaccinatie-experts.

Bestel je studiespecials en Leren over Vaccineren hier:
biologieonderwijs-bestelnu.nl