Gratis Online Darwin Café op 12 februari

| Nieuws
Gratis Online Darwin Café op 12 februari

Ook dit jaar gaan we niet ongemerkt voorbij aan Darwin Day, de viering van de geboortedag van oerbiolooog Charles Darwin in Shrewsbury op 12 februari 1809. Al vier jaar organiseert Bionieuws op deze dag in Wageningen een feestelijk Darwin Café, maar dat zit er dit jaar niet in. Het vijfde Darwin Café wordt daarom online gehouden op vrijdag 12 februari vanaf 15 uur. Er is daarmee plaats voor maximaal honderd belangstellenden om de presentatie van Bionieuws-hoofdredacteur Gert van Maanen bij te wonen over ‘Darwin als mens’.

Wat maakte de mislukte medicijnen- en theologiestudent Charles Darwin tot een van de belangrijkste natuuronderzoekers van de 19de eeuw? Natuurlijk komt zijn eigen afstamming aan bod en het buitenkansje dat hij kreeg om mee te varen op een reis rond de wereld met onderzoekschip HMS Beagle. Hij leed bijna tot de laatste dag van de vijf jaar durende reis aan zeeziekte en sliep in een hangmat boven de kaartentafel. Na terugkomst krijgt Darwin een warm welkom in de wetenschap, maar kampt hij ook met gezondheidsproblemen en zorgen over zijn kinderrijke gezin. Hoe zag zijn kamer en dagindeling eruit, hoe kwam hij tot zijn baanbrekende denkbeelden over natuurlijk en seksuele selectie en waarom ging zijn laatste boek over wormen?

Het Darwin Café 2021 ‘Darwin als mens’ is toegankelijk voor alle belangstellenden (met internetverbinding en vraagt geen voorkennis.


Het Darwin Café is exclusief toegankelijk voor NIBI-leden. Wil jij erbij zijn? Ga naar https://nibi.webinargeek.com/darwin-cafe om je aan te melden. Of klik op de button in de digitale NIBI-nieuwsbrief van 1 februari.