Win een digitale meet & greet met poolexpert Arjen Drost!

| Nieuws
Win een digitale meet & greet met poolexpert Arjen Drost!

Smeltende ijskappen, een stijgende zeespiegel en bedreigde diersoorten. Natuurorganisaties strijden al jaren tegen klimaatopwarming. Iedereen kent de ijsbeer die angstig op een afbrokkelend stuk ijs te water dreigt te gaan. Dat het leefgebied van deze witte reus verandert, is een feit. Maar hoe zit dat eigenlijk? Waarom is de ijsbeer afhankelijk van het ijs? Zijn deze veranderingen wel zo ernstig als de actievoerders ze laten klinken? Of zijn het enkel natuurlijke schommelingen? 

 

Bioloog, natuurfotograaf en poolreiziger Arjen Drost heeft deze veranderingen met eigen ogen gezien tijdens zijn expedities naar de poolgebieden. Sinds zijn reis naar Spitsbergen (Noorwegen) is Drost verliefd op de ijzige wereld van de Noordpool en maakt hij adembenemende natuurfoto’s. Met zijn ervaring als docent voelt Drost zich ook helemaal thuis in het klaslokaal en geeft hij gastlessen op de basisschool en middelbare school waar vragen als ‘Moeten ijsberen straks schotsje springen?’ of ‘Wat is het verschil tussen de Noord- en Zuidpool?’ centraal staan. Ben je benieuwd naar de antwoorden op deze vragen en wil je meer weten van de Noord- en Zuidpool? Verzin dan nu met jouw klas een originele vraag en wie weet komt Arjen Drost digitaal op bezoek in jouw les!

 

Hoe kan je meedoen?

  1. Verzin met de klas (basisonderwijs of voortgezet onderwijs) een interessante vraag over het poolgebied
  2. Stuur jullie vraag voor 24 februari naar doornhein@nibi.nl
  3. Vermeld hierbij: de school, de klas en het niveau

 

Iedere klas mag één vraag insturen. Als docent mag je dus wel met verschillende klassen deelnemen. Ter voorbereiding kun je de online lessen van Arjen Drost gebruiken. Deze zijn te vinden op Natureview photography.

 

Uit alle inzendingen worden de zes meest originele vragen genomineerd (drie van de klassen uit het basisonderwijs en drie van de klassen uit het voortgezet onderwijs). De winnende klassen mogen al hun brandende vragen stellen aan Arjen Drost tijdens een digitale meet & greet. Daarnaast zal Dorst de ingezonden vraag van de nummers 2 en 3 per mail beantwoorden.

 

Foto: Natureview Photography by Arjen Drost