Eerste NIBI mini-webinar over het puberbrein en gamification

| Nieuws
Eerste NIBI mini-webinar over het puberbrein en gamification

19 maart gamification en puberbreinen tijdens eerste NIBI-mini-webinar

Marieke Bos, onderzoekster bij het Brain and Development Research Center en universitair docent aan de Universiteit Leiden, leert je in een lezing van een half uur alles over de ontwikkeling van het puberbrein. Wat voor effect heeft dat op het gedrag in de klas? Zo leer jij je leerlingen doorgronden.

Leren heeft alles te maken met motivatie.
En hoe verhoog je de motivatie van leerlingen? Gamification is hierbij een beproefd instrument.


Gamification ontmoeting Seppo
Games moeilijk maken? Nee! Met Seppo zit jij zelf aan de knoppen van je eigen games.Onze developers uit Finland hebben het moeilijkste gedeelte van je gedaan en jij kunt met de bouwstenen zelf games bouwen naar eigen ontwerp en inzicht. In het eerste deel van deze online sessie leer je wat gamification is en zie je voorbeelden van jouw biologie collega's die hun lessen en veldwerk al hebben omgebouwd tot activerende en educatieve games. Tijdens het tweede gedeelte kun je demogames spelen en zelfs al beginnen aan je eerste game. Je krijgt namelijk een Premium Licentie van Seppo, waarmee jij zelf games kunt gaan bouwen. Binnenkort kunnen jouw leerlingen dus lekker naar buiten en veilig leren in hun eigen leefomgeving. Tijdens het slotdeel zie je de docentenkant van de game, je leert hoe je een game monitort en hoe je feedback en punten geeft.Je ontvangt dan ook een link naar een kosteloze trainingssessie, waarin we je op weg helpen met het opzetten van je eerste game.Jelle Kabbes, oud docent aardrijkskunde en als National Geographic Certified Educator altijd op naar mogelijkheden om zijn leerlingen naar buiten te krijgen. Met citizen science projecten, observatie apps als iNaturalist en aanbevolen met Seppo games.

De belangstelling voor de lezing en de gamification sessie is groot. De gamification sessie is inmiddels volgeboekt. Het aantal docenten dat mee wil doen is veel groter dan het aantal beschikbare plaatsen. Het is de bedoeling om later dit jaar nog een gamification sessie te organiseren. Geef via het inschrijfformulier aan als je hierin interesse hebt.

  • Datum en tijd: 19 maart 15:00 - 15:30 lezing (nog plaatsen vrij), 15:45 - 17:00 gamification sessie (volgeboekt)
  • Plaats : online
  • Inschrijving : open het inschrijfformulier
  • Kosten: Gratis (omdat dit de eerste keer is). NIBI-leden hebben voorrang, sessie Jelle Kabbes max. 15 deelnemers. Wees er dus vlug bij!