De Grote Radijzenwedstrijd 2022

| Nieuws
De Grote Radijzenwedstrijd 2022

Rood van buiten, wit van binnen. Met zijn pittige, maar sappige karakter is deze bolvormige wortel heerlijk op brood of in een salade. En dat niet alleen. Ze zijn ook nog eens heel eenvoudig en leuk zelf te kweken. Na een fantastisch debuut in 2021 organiseren wij samen met Naturalis en de Makkelijke Moestuin dit jaar de tweede editie van de grote radijzenwedstrijd.

 

De grote radijzenwedstrijd is onderdeel van de Week van de Biologie, waarin we heel Nederland laten zien hoe leuk en belangrijk biologie is. Maar natuurlijk kan een beetje extra motivatie geen kwaad. De grootste radijs wint namelijk een grootse prijs! De winnaar ontvangt vrijkaartjes voor Naturalis, waarmee een dag vol verwondering voor de natuur gegarandeerd is.

 

Ook kiest de winnaar uit een van de boeken van de Makkelijke Moestuin om een nieuw moestuinavontuur te kunnen beginnen. In het boek ‘De Makkelijke Moestuin 2.0’ ontdek je alles over het Makkelijke Moestuin systeem en stap-voor-stap begeleiding van 33 basisgroentes waarmee er niks meer mis kan gaan. In ‘Het grote Makkelijke Moestuin kinderboek’ ontmoet je Roos en Seb die alles leren over de moestuin van Jelle.

 

Groei jij de grootste radijs van 2022?

  • Kweek je eigen grote radijs met radijszaadjes, in de volle grond of in een pot. Zie hier tips voor hoe je radijs het beste kan kweken: https://makkelijkemoestuin.nl/kennisbank/reuzen-radijs-zaaien-en-kweken
  • Oogst je radijs, maar niet te vroeg: het gaat om de grootte, niet om de smaak.
  • Als je tevreden bent met de grootte, oogst de radijs. Verwijder het loof en maak een foto naast een liniaal. Zorg dat de radijs en de liniaal goed zichtbaar zijn.
  • Weeg de radijs en fotografeer je radijs op de weegschaal. Zorg ervoor dat de weegschaal goed af te lezen is op de foto.
  • Stuur je foto en het gewicht van de radijs in vóór het einde van de Week van de Biologie (zondag 29 mei). Dit kan via Facebook of Instagram (@instituutvoorbiologie) of door te mailen naar bonnink@nibi.nl*.

*Door deelname aan de wedstrijd geef je het Nederlands Instituut voor Biologie toestemming om jouw ingestuurde foto te gebruiken op onze website en sociale-mediakanalen, uiteraard met naamsvermelding.

 

De Week van de Biologie

Van 22 t/m 29 mei 2022 is het weer de Week van de Biologie. Deze jaarlijks terugkerende week staat helemaal in het teken van alles dat te maken heeft met biologie. Door het hele land worden er activiteiten georganiseerd: van (natuur)excursies en lezingen tot een rondleiding en (foto)wedstrijden. Wij doen dit samen met jullie allemaal: universiteiten, bedrijven en scholen die vol passie bezig zijn met biologie.

Bekijk alle activiteiten op www.weekvandebiologie.nl.