Help mee jongeren te inspireren

| Nieuws
Help mee jongeren te inspireren

Wie helpt mee met het ontwikkelen van het leukste lesprogramma over de microwereld? Onderzoekers, docenten, microscopisten en tekenaars slaan hun handen ineen en maken in het kader van het Antoni van Leeuwenhoekjaar in 2023 een lesprogramma voor leerlingen van 10 tot 14 jaar. In mei en juni 2022 ontwikkelen en testen wij samen met Stichting IMC Weekendscholen dit onderwijsprogramma. Hoe verbeeld je iets dat je niet kunt zien? Dat is de centrale vraag.

 

Gevraagd: gastdocenten

Op de weekendschool ontmoeten jongeren in de leeftijd van 10 tot 14 jaar bevlogen professionals (vrijwilligers), die gepassioneerd vertellen over hun vakgebied. Samen gaan ze aan de slag met het échte werk.

 

We zoeken microscopisten, (micro-)biologen, analisten, medisch of wetenschappelijk tekenaars en (wetenschaps-)communicatoren voor gastlessen op de weekendschool. Je staat er uiteraard niet alleen voor; de professionals van de IMC Weekendschool en het NIBI helpen je met jouw les. Met jouw verhaal maak je een verschil voor de jongeren en hun toekomst.

 

Wil jij jongeren inspireren en enthousiasmeren voor die wonderlijke microwereld? Geef je dan op voor een gastles op een van de weekendscholen in Amsterdam, Almere, Deventer of Heerlen. Het inschrijfformulier (met alle data en locaties) vind je hier.