Inschrijving 8e NIBI-conferentie Prikkelende biologie start maandag 11 april om 16 uur

| Nieuws
Inschrijving 8e NIBI-conferentie Prikkelende biologie start maandag 11 april om 16 uur

Zullen we ooit snappen hoe onze hersenen werken? In ieder geval is het een zinnenprikkelend en magisch orgaan. Die bloemkool vol zenuwcellen die maakt wie we zijn, wat we denken en hoe we bewegen. Professor Nienke van Atteveldt bestudeert al meer dan twintig jaar het brein van kinderen en adolescenten. Wat is zij in al die tijd te weten gekomen? Je hoort, ziet en voelt het tijdens de achtste NIBI-conferentie voor vmbo en onderbouw havo en vwo. Met het thema Prikkelende biologie ga je mee op reis naar het binnenste van ons wezen en krijg je een kijkje in het brein. Je leert wat voor nut het heeft om meer te weten over hoe je brein werkt. Ook leer je een aantal neuro-mythen - broodjes aap over je brein – herkennen. Want professor van Atteveldt komt ze nog dagelijks tegen. Zoals dat je maar 10 procent van je hersenen gebruikt.

 

Na de zinnenprikkelende ochtendlezing kun je kiezen uit meer dan vijftig praktische (buiten)workshops, excursies en interactieve lezingen. Geef je ogen, oren en maag de kost tijdens een zintuigenwandeling in de duinen van Egmond aan Zee. Uiteraard is er ook ruimte voor sex on the beach en hoe je jongvolwassenen helpt in hun seksuele ontwikkeling. Het herkennen van wensen en grenzen en vooral de leuke kant van seks is ook een taak waar jij als docent een belangrijke rol in kunt vervullen. Hoe je dit soms pittige hoofdstuk kunt aanpakken, komt ruimschoots aan bod in verschillende workshops. Uiteraard is er ook weer een informatiemarkt vol prikkelend nieuw lesmateriaal.

 

Pak je oordoppen in en neem een lege koffer mee want je komt gegarandeerd overprikkeld en met een koffer vol ideeën thuis die je gelijk op maandag in je les kunt uitproberen. Zorg dat je erbij bent vrijdag 20 en zaterdag 21 mei in Egmond aan Zee!