Fotothema van de maand: na de regen

| Nieuws
Fotothema van de maand: na de regen

Wat was het de laatste tijd donker en grauw... na een hele tijd regen is het nu eindelijk weer zonnig. Maar het weer kan natuurlijk zo weer omslaan! En hoewel regen niet altijd prettig is voor ons, bijvoorbeeld als we in ons nette pak erdoorheen moeten naar een belangrijke bijeenkomst, is regen heel belangrijk voor de natuur. En zo vlak na een regenbui zie je soms de mooiste dingen. Het fotothema van deze maand is daarom na de regen. Je kunt je foto's insturen tot en met vrijdag 1 april.

 

Iedere vier weken is er een ander thema voor de nibifoto waarvoor je je mooiste foto’s in kunt sturen naar keessen@nibi.nl of via onze social media. De mooiste inzending wint een plaats in Bionieuws, ontvangt die editie ook thuis én krijgt een exemplaar van de Bosatlas van de Wadden.

 

Winnaar van het afgelopen thema (licht en schaduw):

Sammy Yo van @wanders.sam maakte deze foto in Zandvoort waar na storm Eunice heel veel zeesterren waren aangespoeld. De gewone zeester is gelukkig een niet bedreigde soort en komt veel voor in de Noordzee. De aangespoelde zeesterren zijn nuttig als voedsel voor onder andere vogels. 

De gewone zeester is een niet bedreigde soort en komt veel voor in de Noordzee. De aangespoelde zeesterren zijn nuttig als voedsel voor o.a. vogels.