NIBI-fotothema van de maand: Rijp en groen

| Nieuws
NIBI-fotothema van de maand: Rijp en groen

Het is bijna december, dat betekent dat er weer meer kans is op nachtvorst! Knisperend gras onder je voeten als het een nachtje heeft gevroren of prachtige witte bomen met het rijp op de takken. De plaatjes worden al helemaal mooi als je er op de achtergrond een kleurige zonsopgang bij ziet. Het nibifotothema van deze maand is dan ook: Rijp en groen. 

 

Iedere vier weken is er een ander thema voor de nibifoto waarvoor je je mooiste foto’s in kunt sturen naar keessen@nibi.nl of via onze social media. De mooiste inzending wint een plaats in Bionieuws, ontvangt die editie ook thuis én krijgt de ‘basisgids strandvondsten’ van Rykel de Bruyne en Adriaan Gmelig Meyling. Ga jij het eerste rijp van dit seizoen vastleggen?

 

Foto: Gerard Stolk, gemaakt in Delft 

 

Winnende foto afgelopen thema:

Als je tijdens je wandeling in het bos deze zwam tegenkomt, kijk je waarschijnlijk wel even twee keer. De felle inktviszwam komt uit Australië en Tasmanië, maar sinds 1921 komt hij ook in Nederland voor en de afgelopen jaren wordt hij steeds vaker waargenomen. Tina Huisman stuurde deze kleurrijke foto in en wint daarmee de herfstkleurenfotowedstrijd.