In Levende Lijve

| Nieuws
In Levende Lijve

Honderden leerkrachten, pabo-opleiders en nme-professionals werden maandag 21 november bijgespijkerd op het gebied van natuur, wetenschap en techniek op de landelijke NWT-conferentie In Levende Lijve. Speciaal voor dit thema verhuisde de landelijke NWT-conferentie dit jaar naar Corpus in Oegstgeest, waar de deelnemers ook een reis door de mens maakten. 

Hersenonderzoeker Nienke van Atteveldt opende de dag met een lezing over leren en de ontwikkeling van het kinderbrein. Zij legde bijvoorbeeld uit hoe het verschil in een vaste mindset en een groei-mindset effect heeft op leerprestaties. En hoe je daar als leerkracht invloed op hebt.

De deelnemers gingen vervolgens uiteen om in drie achtereenvolgende rondes workshops en lezingen te volgen. Zo deden een aantal een excursie naar de Hortus in Leiden. Hier werden ze uitgedaagd om zelf superzwevers te ontwerpen op basis van zaden die zich via de lucht verspreiden. Al fietsend volgden deelnemers een GPS-veldwerktocht waarbij de deelnemers een goed beeld kregen hoe je natuuronderzoek en een GPS-tocht met de klas combineert. Daarnaast was het mogelijk om onder andere praktische workshops te volgen over (h)oren, biomedisch ontwerpen, duurzaam shoppen, programmeren met kinderen, onderzoekend leren met pannenkoeken, praten met apparaten en een snijpracticum met spullen uit de supermarkt.

De dag werd afgesloten door Bibian Mentel, paralympisch kampioen op de snowboardcross, met haar inspirerende verhaal over doorzettingsvermogen in de topsport. 

Bekijk hier de foto's en presentaties van de NWT-conferentie In Levende Lijve.

De 10de NWT-conferentie van Biologie Plus vindt plaats op wederom een nieuwe locatie: Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Op vrijdag 24 november 2017 is het zover, met als titel Duik in het Diepe.

Meer informatie op www.biologieplus.nl