Speakers-pool

| Nieuws
Speakers-pool

Speakers-pool: biologische kennis voor iedereen

Op 17 oktober vierde het NIBI de aftrap van het project speakers-pool. Het project past in een van de vier belangrijkste doelstellingen van het NIBI: het beschikbaar stellen van biologische kennis aan alle Nederlanders. Het gaat vooral om kennis die iedereen nodig heeft in het dagelijks leven. Hoe vaak staan mensen niet voor een keuze: wel of geen vaccinatie, wel of geen A1- of A2-melk, wel of geen therapie, wel of geen E-nummers. Het zijn enkele voorbeelden van vragen die leven in de maatschappij.

Met een taskforce van ruim 5000 leden kan het NIBI iets doen. Het land ingaan bijvoorbeeld. Op bezoek bij sportverenigingen, serviceclubs, buurtverenigingen en verder alle organisaties die meer willen weten van de biologie in hun dagelijkse omgeving.
Het NIBI gaat dat doen met presentaties, gesprekken en debat. NIBI-leden zijn de spelers in dit project. Zo hoopt het NIBI een landelijk netwerk van biologen te krijgen die bereid zijn op verzoek een bijeenkomst in te vullen.

Het NIBI-bureau doet de organisatie en er is training voor de leden van de pool beschikbaar. Soms presentatietraining, soms training in debat en een andere keer wat anders. In het eerste overleg is afgesproken dat het NIBI werkt vanuit de wetenschappelijke realiteit (anderen verkopen al genoeg onzin). Verder is gekozen voor een tone of voice passend bij het NIBI en voor consequente evaluatie van de activiteiten. Meedoen kan, alle leden zijn welkom in de pool.

Laat deelname weten aan het NIBI door een mail te sturen naar vandenoever@nibi.nl of door het formulier op www.nibi.nl in te vullen (NIBI Academie). Als het NIBI iemand aan de lijn krijgt die vraagt: hebben jullie iemand die iets kan vertellen over…, dan geeft het NIBI met hulp van de leden graag een positief antwoord.