Biologie voor niet-biologen

Biologie voor niet-biologen

Doelgroep: Managers bij Bioscience-bedrijven die geen biologische achtergrond hebben

Deze training geeft financiële managers, marketingmanagers of HRM-managers bij bedrijven en instellingen handvatten te communiceren met de onderzoekers en ontwikkelaars binnen een bedrijf of instelling. In de training wordt eerst een systematisch overzicht van de moderne biologie opgebouwd, van dna tot ecosysteem en evolutie. Met behulp van praktische opdrachten ontwikkelt u inhoudelijk begrip van de biologie. Daaraan verbindt de training de specifieke biologische kennis die in uw eigen organisatie wordt gebruikt. Met behulp van rollenspelen leert u het begrip van de biologie toe te passen in overlegsituaties met uw collega’s in het onderzoek.
Na afloop kunt u een beter gesprek voeren met uw collega’s over de biologische mogelijkheden en uitdagingen binnen uw organisatie. Daardoor kunt u binnen uw eigen verantwoordelijkheid betere afwegingen maken.

Trainer:           Leen van den Oever, directeur NIBI
                         in samenwerking met de redactie van Bionieuws
Duur:               een dag (exclusief voorbereiding), totaal 0,5 EC
Data:               najaar 2016; in overleg met de deelnemers
Kosten:           300 euro per deelnemer
                         (inclusief  koffie, thee, lunch en borrel)
                         NIBI-leden 50 euro korting

Wilt u meer weten over deze specifieke training of heeft u een andere vraag met betrekking tot de NIBI Academie? Mail dan naar academie@nibi.nl