VO 2023

Vrijdag 10 en zaterdag 11 november - Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee
37ste NIBI-conferentie voor bovenbouw havo en vwo

WEERSTAND 
Geen zin. Met de hakken in het zand. De klas in weerstand. Een prop vliegt door de lucht. Een leerling kucht, je slaakt een diepe zucht. Hoe krijg je je leerlingen uit de klooistand en weer in de leerstand?


De 37ste NIBI-conferentie staat in het teken van weerstand. Niet alleen over leerlingen en hun motivatie, maar juist ook over weerstand in de biologie. Wat doen al die rondvliegende ziekteverwekkers in de klas met je immuunsysteem? Hoe zit dat met afweer van dier en plant? Met verdediging door gif of stekels? Hoe evolueren virussen, is er zicht op een nieuwe pandemie en is die dan te voorkomen? We proberen je de antwoorden te geven in meer dan 50 workshops en lezingen. Ook laten we voorbeelden zien van hoe je in de klas aandacht kunt besteden aan het vormen van een weloverwogen mening bij maatschappelijke hete hangijzers als klimaatverandering en de invloed van de mens op de natuur.  
Uiteraard zijn er ook deze editie weer talrijke snijpractica, veldwerk- en buitenworkshops waar je voldoende ideeën opdoet om de eventuele weerstand bij jezelf of die van je leerlingen hiertegen te overwinnen. Vooral snijpractica kunnen bij leerlingen de nodige walging oproepen. Maar we vinden ze o zo belangrijk omdat ze de stof uit het lesboek tot leven laten komen.
Doe je hakken aan, haal ze uit het zand en kom naar het strand! We zien je graag 10 en 11 november in Egmond aan Zee tijdens de 37ste NIBI-conferentie WEERSTAND.


De ochtendlezing wordt verzorgd door viroloog Marion Koopmans over de evolutie van virussen en welke virussen potentieel gevaarlijk zijn en hoe we ons hiertegen kunnen beschermen.
De avondlezing wordt verzorgd door stadsecoloog en TV-bioloog Roy Veldhuizen over prikkende en stekende dieren en onze angst voor die prik of beet.


Datum: vrijdag 10 en zaterdag 11 november 2023
Locatie: Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee
Inschrijving: maandag 2 oktober om 16 uur
Kosten: €460 (vrijdag en zaterdag met overnachting), €295 (alleen de vrijdag), €372,50 (vrijdag en zaterdag zonder overnachting), voorovernachting op donderdag (€62,50 2-p op kamer, €87,50 1-p op €kamer). 1-p kamertoeslag op vrijdag = €65

Zie de Algemene Voorwaarden voor de annuleringsvoorwaarden voor NIBI conferenties.

 


  • Cover programmakrant WEERSTAND, 37ste NIBI-conferentie - Illustratie Merlijn van Bijsterveld

  • Marion Koopmans verzorgt de ochtendlezing

  • Roy Veldhuizen verzorgt de avondlezing over stekende en prikkende beesten en de angst hiervoor