vmbo-2017

  • Inschrijving start maandag 27 maart om 16:00 uur

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni 2017 vindt de vierde NIBI-biologieconferentie voor vmbo en onderbouw van havo en vwo plaats in congrescentrum De Werelt in Lunteren. Sporten vormt een prachtige context om concepten als bloedsomloop, ademhaling, beweging, organen en vorm-functie te behandelen in voor leerlingen relevante contexten. Ook deze editie zullen we weer buitenworkshops en excursies hebben. Zo houden we een sportfittest op Sport Medisch Centrum Papendal in Arnhem. Eén proefpersoon test zijn eigen fitheid en de groep komt zo meer te weten over verzuring en de fysiologie van je lijf. Of wat te denken van een praktische opdracht over vorm- en-functie (anatomie en beweging) in het dierenrijk in Burgers’ Zoo in Arnhem? Dit jaar is er geen vmbo-examenbespreking; wel zal er een workshop zijn waarin een bloemlezing van sport-en-beweginggerelateerde examenvragen de revue passeren. Andere ideeën waar de organisatie mee bezig is: poweryoga, bruikbare apps over de biologie van het lichaam, doping, gezonde sportvoeding, extreme sports zoals freediving en bergbeklimmen op grote hoogten. 
Heb je  nog een goed idee voor een (buiten)workshop of weet je iemand die een knalgoede lezing kan houden over sporten en beweging? Mail dan voor 7 februari 2017 naar Tycho Malmberg (malmberg@nibi.nl).

De ochtenlezing wordt verzorgt door sportfysioloog Thijs Eijsvogels, hij gaat dieper in op de gezondheidseffecten van beweging en sport en of zitten het nieuwe roken is.

Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden sluit de vrijdag af met een lezing over wat topsport van je lijf vergt, over doorzettingsvermogen en hoe je met tegenslagen omgaat.

 NIBI-leden ontvangen de programmakrant met Bionieuws 6 op zaterdag 25 maart. Wil je zeker weten dat je er een ontvangt. Laat dan via onderstaand inschrijfformulier je adresgegevens achter.

  • Kosten: 375 euro (vrijdag en zaterdag), 230 euro alleen de vrijdag
  • Locatie: Congreshotel De Werelt, westhofflaan 2, Lunteren
  • Start inschrijving: maandag 27 maart om 16:00 uur
  • Download de flyer voor meer info 

  • Voorkant programmakrant 4e vmbo-conferentie

  • Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden houdt de avondlezing

  • Sportfysioloog Thijs Eijsvogels verzorgt de ochtendlezing over gezondheidseffecten van sporten