vmbo 2024

Vrijdag 24 en zaterdag 25 mei 2024 – Hotel Zuiderduin Egmond aan Zee
10de NIBI-conferentie voor vmbo en onderbouw havo en vwo

Veelkleurigheid in de biologie

Deze tiende NIBI-conferentie voor vmbo en onderbouw havo en vwo wordt een veelkleurig feest waar je bij wil zijn. We vieren de veelkleurigheid in de biologie. De diversiteit aan levensvormen op onze blauwe planeet is adembenemend. Denk aan het prachtige metallic-blauwe verenkleed van de ijsvogel of het zwart-rood gestreepte pak van de pyjamawants. Of neem de felgele boterbloemen in het groene gras en wat te denken van de bizarre felle fuchsiatinten van de inktviszwam. Er komt geen einde aan al die kleurscharkeringen.
De veelkleurigheid zie je ook in je klas: geen leerling is hetzelfde. Iedereen heeft dan ook zijn eigen behoeftes. Aan jou de schone taak om alle kikkers in de kruiwagen te houden en elke leerling zijn eigen rugzak aan kennis, vaardigheden en attitudes te laten vullen die meegaat op weg naar het eindexamen en verder. En daar helpen de meer dan 50 (buiten)workshops en interactieve lezingen bij. We programmeren deze editie ook in elke workshopronde een aantal all-time favourites van de afgelopen 10 jaar. Deze goud gewaardeerde excursies, (buiten)workshops, practica en andere praktische werkvormen kun je de maandag na de conferentie direct inzetten.
Uiteraard is er ook aandacht voor didactiek en kom je te weten hoe het staat met de op komst zijnde vernieuwing van het vmbo-eindexamenprogramma.
Trek je mooist gekleurde biologisch verantwoorde partypak aan en vier dit veelkleurige feest met ons mee op 24 en 25 mei in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee!


Weet je een leuke spreker of een goed idee voor een workshop. Mail het dan vlug naar (malmberg@nibi.nl) en misschien dat jouw idee dan geprammeerd wordt!

Datum: vrijdag 24 en zaterdag 25 mei 2024
Locatie: Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee
Inschrijving: maandag 1 april om 16 uur

 

 


  • Voorkant van de programmakrant Veelkleurigheid in de biologie - Illustratie: Merlijn van Bijsterveld